Characters skipped when typing in a note open in 2 panes

Steps to reproduce

Open 6+ panes

Open the same note in at least 2 of those panes

Type in one of the 2 panes with the same note

Expected result

Text is typed normally

Actual result

Some input is skipped, or appears but disappears milliseconds later

Environment

Ubuntu 20.04.1 LTS

Obsidian v.0.10.7


Additional information

Originally reported here: Characters occasionally removed while typing in vim mode

User TonyZambrano has the same issue in Kubuntu

1 Like

can you post a screen capture? where are these files stored, a network drive?

what is your installer version? do you have a sync service working in background like dropbox or similar?

Also seeing this behavior in v0.10.7, installer version v0.8.14. On Windows 10.

Notes are stored in in a synced OneDrive folder, but behavior persists when syncing is suspended.

GIF shows keyboard input and resulting text in the two side by side editors - a ‘q’ was dropped on the 7th repetition of ‘qwe’ in this example.

Thanks for this bug report, I experienced the same issue but thought it was my computer.

I use Obsidian v0.10.7 with installer version 0.8.0 on Windows 7 64-bit.

I don’t use an external sync service like Dropbox but do use Obsidian Sync.

I’ll try to make a Gif recording later but it’s the same as Malloc shows. :slightly_smiling_face:

Can you download and install a newer version of Obsidian from the website and see if it helps?

Can you download and install a newer version of Obsidian from the website and see if it helps?

Installed from the v0.10.7 installer (so both app/installer version match), no difference. Not sure if there is a link to a newer version somewhere (I’m not an insider).

it’s okay, we can reproduce the problem

1 Like